Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
29.7.2015, Milan Šurkala, aktualita
Focení selfie snímků s divokými zvířaty opravdu není dobrý nápad a letos už popáté se o tom přesvědčili při útoku bizona v Yellowstonském národním parku. Další muž pak chtěl selfie snímek s chřestýšem. Skoro nepřežil.
ewing (208) | 1.8.20153:30
Dobre Sakini dobre,hmm a jakouze zdravotni pojistku jsi to vlastne v usa mel?
Jedine v cem mas pravdu je to,ze zdravotnictvi je zde velky business avsak i presto tady mlatit castkama treba $80000.00 za zubni mustek je pro trochu znale k smichu. Leda,ze jsi mel na mysli nejakeho cerneho rappera co si nechal udelat diamantovy mustek pres pul huby :­).
Odpovědět0  0
DejvCZ (13) | 29.7.201513:42
To pro to sérum na chřestýši kousnutí musel na měsíc že si za to účtovali 2 miliony Kč? Za chyby by měl člověk platiti ale tohle je trochu moc! Docela by mě zaímal ceník toho amerického pojištění.
Odpovědět0  0
Choakinek (4789) | 29.7.201514:16
Já si nyní vůbec nejsem jistý, ale je docela možné, že to sérum je dělané speciálně proti těm chřestýšům a vzhledem k tomu, že takových uštknutí je úplné minimum, tak třeba ani žádné nemají na skladě a tak ho musejí přímo vyrobit. No a to samozřejmě může být drahé dělat sérum pro jednoho člověka. Třeba se to skládá z nějakých látek, které jsou těžko sehnatelné či komplikovaně se vyrábí.
Odpovědět0  0
Sakini (772) | 30.7.20158:53
To sérum má dost omezenou životnost a skladuje se ho malé množství, takže se k němu nedostává lehce, ale v tom ta cenová bomba nevězí. Takhle to vypadá v privatizovaném zdravotnictví, ve státě který nemá povinné zdravotní pojištění, a velká část obyvatelstva z nějakého důvodu není pojištěná ­(buď na to nemají, nebo měli jiné priority­). Potom když nejsi dostatečně dobře pojištěný, nebo nedejbože úplně nepojištěný, tak tě malý pobyt v nemocnici bez problémů celoživotně zruinuje. Viděl jsem případ mladé holky z New Yorku, kterou na noze pokousal rotvailer, a ošetření s léčbou v nemocnici jí vyneslo účet za půl milionu dolarů. Nebýt toho že to ta nemocnice nakonec odepsala jako charitativní akci, celý život by už nebyla šťastná.
Odpovědět0  0
Choakinek (4789) | 30.7.201519:09
To je nesmysl. Soukromé pojištění nezdražuje zdravotní péči do takových absurdních částek. Ale neznám americké prostředí, nedokážu říci přesné příčiny vzniku cen takovýchto úrovní.
No a jinak se nemá smysl zabývat jednotlivými případy nezodpovědného přístupu k životu. Pojištění při cestování do zahraničí také není povinné ­(ani u nás­) a kdybych se prostě někdy nepojistil a něco by se mi tam stalo, tak bych pak také zaplatil majlant z vlastní kapsy. S mými příjmy ­- jakožto občana ČR bych si pak rovnou mohl hodit provaz.
Odpovědět0  0
Sakini (772) | 30.7.201520:56
Americký systém je mnohem složitější, a vztahy mezi pojišťovnami a nemocnicemi extrémně komplexní. Za rozumné peníze nedostaneš pojištění se kterým tě vezmou kdekoliv jako u nás s VZP, každá pojišťovna má své smluvní lékaře a nemocnice, když půjdeš k nesmluvnímu záleží na tom jestli pojišťovna bude souhlasit s úhradou ­(jako že často ne­), a když budeš mít smůlu tak tě v bezvědomí dovezou do nesmluvní nemocnice, zachrání ti život a pojišťovna na ně pak udělá dlouhý nos, a dostaneš účet na dřevo. Ne nadarmo se tomu za oceánem říká zdravotní průmysl, ceny za cokoliv tam jsou neskutečně přemrštěné, tam zdravotní pojištění není kvůli zdraví lidí ale kvůli vývaru a důkladně si hlídají aby nevydali na hlavu víc než dostanou, není ani neomezený limit od pojišťovny ale pouze do výše na kterou je člověk pojištěný ­- a nedejbože dostat rakovinu, to se u běžných pojištěnců rovnou zamítá. Kdo nemá prémiovou pojistku, nemůže počítat s takovým celoplošným krytím na jaké jsme zvyklí mi. A to nemluvím o zubech, na ty je pojištění extra a bez něho třeba běžný můstek stojí klidně i 80 tisíc dolarů. My Češi většinou ani netušíme co máme, jak dobře jsme pokrytí zdravotním pojištěním, pro nás je to přirozené protože ho musíme mít ­(stačí se podívat na tuzemské případy když si na zdravotním někdo udělá dluh, co to způsobuje když vážně onemocní­).
Odpovědět1  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.